Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση της βουλής, όλα τα κόμματα συζητούσαν την περίπτωση να μην εφαρμοσθεί ο νέος νόμος για την μεγάλη περικοπή των συντάξεων (που πρόκειται να εφαρμοσθεί τον προσεχή Ιανουάριο).


Εκτός από το ΚΚΕ το οποίο κατέθεσε τροπολογία για την μη εφαρμογή του (πράγμα αναμενόμενο), αντίστοιχη τροπολογία κατέθεσε και η ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου!

Ακόμα και ο Γάλλος επίτροπος Μοσκοβισί, ο οποίος μίλησε στην Ελληνική βουλή, υπαινίχθηκε την δυνατότητα να μην εφαρμοσθεί η παραπάνω αντιλαϊκή διάταξη.


Αυτά δεν έγιναν από μόνα τους, έτσι χωρίς λόγο. 


Έχουν προηγηθεί, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και τις συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες, πολύμηνοι σκληροί αγώνες, πανελλαδικά συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, παραστάσεις στα υπουργεία.


Τα αιτήματά μας ήταν να μην εφαρμοστούν οι νέες απάνθρωπες μειώσεις των συντάξεων και η κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου».


Τελικά αποδεικνύεται ότι οι αγώνες μας έχουν φέρει μεγάλη αναστάτωση στα επιτελεία των αστικών κομμάτων. 

Αλλά και η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στους συνταξιούχους (τα προηγούμενα Χριστούγεννα), ήταν αποτέλεσμα αυτών των αγώνων.


Η αύξηση της συμμετοχής των συνταξιούχων στις επόμενες κινητοποιήσεις, είναι απαραίτητος όρος για την κατάργηση των αντισυνταξιουχικών μέτρων.

Οι αγώνες των συνταξιούχων να γίνουν παράδειγμα και στους υπόλοιπους εργαζόμενους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου