Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

 

Όλοι στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη - Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 Με τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου που θα ακολουθήσει, συνεχίζεται μαχητικά και αποφασιστικά ο αγώνας για τα συνταξιουχικά δικαιώματα. Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΤΑΕ-ΟΑΕΕ - ΝΑΤ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 13 Δεκέμβρη στην αίθουσα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ.

 

Η εισήγηση του Δήμου Κουμπούρη

 

Στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη δίνεται ο αγώνας για τα συνταξιουχικά δικαιώματα, τόνισε εισηγητικά ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Μαχητικά και αγωνιστικά οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, απορρίπτοντας τα ψίχουλα που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός και διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί. Πρόσθεσε πως όλα είναι έτοιμα για τη συγκέντρωση της Πέμπτης και η συμμετοχή των συνταξιούχων αναμένεται ιδιαίτερα μαζική.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι συνταξιούχοι διεκδικούν άμεσα και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων να καταβληθεί η 13η και 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Η κατώτερη σύνταξη να ανέλθει στα 600 ευρώ. Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι για φάρμακα, γιατρούς και νοσοκομεία. Επαναφορά του ΕΚΑΣ για όλους. Καμιά περικοπή σε συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. 

Απόδοση μερίσματος και εφάπαξ σε όσους τα δικαιούνται. Ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ κλπ.