Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Αποφάσεις για αγωνιστική στράτευση των συνταξιούχων του Λεκανοπεδίου (ΦΩΤΟ)


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ




Εφόδια για την αγωνιστική στράτευση περισσότερων συνταξιούχων του Λεκανοπεδίου στο διεκδικητικό κίνημα της τρίτης ηλικίας μπορούν να αποτελέσουν τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, που έγινε στις 28 Μάρτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Η ΓΣ ενέκρινε ψήφισμα στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού και καταδίκης των επιθέσεων του Ισραήλ και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Παράλληλα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνταξιούχων που έφυγαν από τη ζωή.

Στον απολογισμό ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης, τόνισε πως «οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν φάρμακα, φαγητό, θέρμανση, εύκολη πρόσβαση στην Υγεία, ζουν μόνοι και αβοήθητοι, απαιτούν λύσεις άμεσα. Τέτοιες λύσεις δεν υπάρχουν, γιατί η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες έχουν επιλέξει πάνω από τη ζωή και την υγεία των Συνταξιούχων να βάζουν την ανάπτυξη και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με τη μείωση των συντάξεων και των μισθών, τις περικοπές κοινωνικών δαπανών δημιουργούν ματωμένα πλεονάσματα».