Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Απο τη μαζική μαχητική συγκέντρωση – διαδήλωση ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77  Τηλ. 2310 237694

Site: www.syntaxio.blogspot.com     -----    e-mail: suntaxika@gmail.com


Τρίτη 8 Μάρτη 2016-03-08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ), οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας όλων των ταμείων, πραγματοποίησαν σήμερα στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου, μια μαζική μαχητική συγκέντρωση – διαδήλωση ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.
Από νωρίς το πρωί συνταξιούχοι από όλες τις πόλεις της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι απόμαχοι της δουλειάς κατήγγειλαν για άλλη μια φορά τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει και δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.
Με τα συνθήματα και τα πανό τους απαίτησαν να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων, αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, να μην πειραχθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης, να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και η Εύη Χαρακλιά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Όπως είπε ο Δ. Κουμπούρης, «αν παλέψουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν και έτσι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις και μια ζωή καλύτερη. Μια ζωή που μας αξίζει γιατί την έχουμε πληρώσει με τον αγώνα και τον κόπο μιας ζωής και δεν τη χρωστάμε σε κανέναν».