Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «Ξεσηκωμός. Αδιάκοπα όλοι στον αγώνα» - Κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες



Σε ξεσηκωμό καλούν τους συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΠΣ Δικηγόρων. Καλούν στο δρόμο του αγώνα καθώς σε λίγο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/16.

«Οι συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Με όπλο τον αγώνα μας να μην τους το επιτρέψουμε», τονίζουν και καλούν στις εξής κινητοποιήσεις στην Αττική:
  • Τετάρτη 25 Απρίλη: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Τρίτη 15 Μάη: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Παρασκευή 25 Μάη: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Τρίτη 19 Ιούνη: Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Θα ακολουθούν πορείες σε διάφορα υπουργεία και στη Βουλή. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται σταθερά από τα σωματεία σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα καλούν όλους τους συνταξιούχους να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις εκδηλώσεις του εργατικού κινήματος για την 1η Μάη.

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:
«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη τη χώρα. Με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του "δεν γίνεται τίποτα" και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά». 


1