Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Στον αγώνα η διέξοδος




Βδομάδες τώρα, με αφορμή ορισμένες πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων για τις περικοπές στις συντάξεις και την επιδίκαση καταβολής αναδρομικών από προηγούμενα έτη, εκατομμύρια συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν καταιγισμό πληροφόρησης, αλλά κυρίως παραπληροφόρησης.

Εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση εκατομμυρίων συνταξιούχων και το δίκαιο αίτημα για ανάκτηση απωλειών, αλλά και τη θολούρα που σκόπιμα συντηρείται με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διάφοροι αετονύχηδες, «συνταξιολόγοι» και δικηγορικά γραφεία προσπαθούν να τους σύρουν σ' έναν μακρόχρονο, επίπονο λαβύρινθο δικαστικών προσφυγών, βάζοντας «κατά κεφαλήν» χαράτσι.

Κανένας συνταξιούχος να μην επιτρέψει να γίνουν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βορά στα «κοράκια» που κερδοσκοπούν με την αγωνία τους, στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Ο,τι πέτυχαν οι συνταξιούχοι έως τώρα, ήταν με την αγωνιστική τους δράση, μέσα από τις γραμμές των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, σε σύγκρουση και όχι συνδιαλλαγή με την πολιτική που χαντακώνει την Κοινωνική Ασφάλιση.