Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

                                                                                                                 Ιούλης 2016
Συνάδελφοι  συνταξιούχοι                                                       
Περίπου 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν να πληρωθούν την σύνταξη του Ιουλίου, βλέποντας τις πενιχρές συντάξεις μειωμένες από 30 έως 230 ευρώ λόγω της εφαρμογής του ν. 4387/2016 για την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.
Με τα νέα κριτήρια κανείς με πάνω από 664 ευρώ μικτή σύνταξη δεν θα παίρνει ΕΚΑΣ, ενώ πριν ήταν στα 776 ευρώ.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους που είδαν τις συντάξεις τους μειωμένες λόγω της αύξησης της φορολογίας στα εισοδήματα, καθώς και αυτούς που θα δουν τον επόμενο μήνα μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις, η πληρωμή των οποίων διαχωρίστηκε από την πληρωμή της κύριας σύνταξης, 
Να καταδικάσουν την πολιτική και τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υπηρετούν τους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Να κλείσουν τα αυτιά του στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησης  για «προστασία» των συντάξεων, για «δίκαιη» κατανομή των βαρών και για «κοινωνικό» πρόσημο στην πολιτικής τους.

Τους ΚΑΛΟΥΜΕ με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία τους από τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων, να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανωθούν μαζικά στα ταξικά σωματεία τους και να συμμετέχουν στη δράση και στους αγώνες οι οποίοι είναι η μόνη απάντηση στα αντεργατικά μέτρα και της σημερινής «αριστερής» κυβέρνησης. 

 

Απώλειες για έναν στους δύο συνταξιούχους - Ψαλίδι και στις συντάξεις χηρείας

ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΓΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Οι συντάξεις ήταν κόκκινη γραμμή και σήμερα βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό... αφού οι χαμηλοσυνταξιούχοι τελικά έγιναν οι πρώτοι που μπήκαν στο στόχαστρο.

Οι μειώσεις που φέρνουν τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, πλήττουν έναν στους δύο συνταξιούχους που άμεσα βλέπει από αυτόν το μήνα τις αποδοχές του να μειώνονται.

Την περασμένη Τετάρτη, χιλιάδες συνταξιούχοι διαπίστωναν έκπληκτοι ότι έλαβαν το μισό του μηνιαίου εισοδήματός τους, καθώς έχασαν το ΕΚΑΣ και δεν εισέπραξαν ούτε την επικουρική, η οποία πιστώθηκε χθες 4 Ιουλίου.

Έτσι από τον Ιούλιο οι επικουρικές δίνονται ψαλιδισμένες, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ σε 158.000 συνταξιούχους ενώ το τσουνάμι περικοπών σε ΕΚΑΣ, επικουρικές, μέρισμα, εφάπαξ και συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ θα επηρεάσει συνολικά 1.086.000 συνταξιούχους επί συνόλου 2,4 εκατομμυρίων.

Επικουρικές

Τον Αύγουστο το «μπουγιουρντί» για τις επικουρικές συντάξεις
Οι μειώσεις που θα γίνουν αγγίζουν 250.000 συνταξιούχους, τους οποίους ο υπουργός Εργασίας θεωρεί ...αμελητέα ποσότηταΟι συνταξιούχοι στη χτεσινή κινητοποίηση των σωματείων στο υπουργείο Εργασίας
Με την καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου, 250.000 και πλέον συνταξιούχοι που λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη, θα δουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται για άλλη μια φορά, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος 4387/2016 που προβλέπει νέες περικοπές στο εισόδημα για ποσά άνω των 1.300 ευρώ μεικτά (κύρια και επικουρική). Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος προκλητικά επανέλαβε πως «καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί και αυτό το έχουν ήδη δει οι συνταξιούχοι. Οι λίγοι που έχουν αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων θα τη δουν τον Αύγουστο, γιατί τότε θα γίνει ο επανυπολογισμός».

Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το μέτρημα και κυρίως το μέτρο. Πρώτον, γιατί είναι προκλητικό, την ώρα που σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους έχει κοπεί το ΕΚΑΣ να λέει ο υπουργός ότι καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί, λες και έχει σημασία για το συνταξιούχο ποιο μέρος των συνολικών συνταξιοδοτικών αποδοχών τού έκοψαν. Δεύτερον, όταν τουλάχιστον σε 250.000 σπίτια συνταξιούχων θα έχουν νέες περικοπές να τους λέει κατάμουτρα η κυβέρνηση ότι αυτοί είναι λίγοι και άρα δεν είναι και τόσο σημαντικό ζήτημα.