Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Φιλανθρωπία: Η άλλη όψη της απανθρωπιάς.





Οι αποκαλύψεις για τον ύποπτο ρόλο διάφορων ΜΚΟ σ την αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική, «φροντίδα» εξαθλιωμένων κ. α.) βγάζουν στην επιφάνια μια άλλη, την κρυφή πλευρά του ζητήματος «φιλανθρωπία».

Δεκάδες «φιλάνθρωπο», «αλληλέγγυοι», επίσημες και ανεπίσημες ΜΚΟ, που όμως δεν τις ξέρουν ούτε τα υπουργεία που τις χρηματοδοτούν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έχουν κάνει την εμφάνιση τους, παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν δήθεν τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.


Ανάμεσα τους μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, τηλεοπτικά κανάλια που ανήκουν σε εφοπλιστές, βιομηχάνους και  μεγαλοεπιχειρηματίες. Εκείνους δηλαδή που με τις απαιτήσεις τους προς τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα στο λαό. Τους ανέργους που δεν μπορούν να ζήσουν, τους αστέγους που έχασαν τα σπίτια τους ή δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι, τα παιδιά οικογενειών που δεν έχουν να φάνε, τους συνταξιούχους που λιμοκτονούν, τους ασθενείς που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακα τους.