Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις σε Πάτρα και Καλαμάτα


 
 
Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία των συνταξιούχων από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου που έγινε το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτώβρη στην Πάτρα.

Συνταξιούχοι από την Αχαΐα, τον Πύργο, το Λουτράκι, το Αίγιο κλπ. ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της περιοχής και συγκεντρώθηκαν το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, η οποία γέμισε, με αποτέλεσμα πολλοί συνταξιούχοι να παραμείνουν έξω από την αίθουσα παρακολουθώντας τις ομιλίες.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησαν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Λέανδρος Μάκας, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ενώ εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Πάτρας χαιρέτισε και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της δημοτικής αρχής στα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των συνταξιούχων. 

Αμέσως μετά ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους συνταξιούχους να καταδικάζουν με τα συνθήματά τους την επίθεση που δέχτηκαν τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα με γκλομπς και χημικά, διατρανώνοντας ότι δεν πτοούνται, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν τις παλιές και νέες μειώσεις στις συντάξεις τους.