Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Επιστρέφουν τα «ραβασάκια» - πρόκληση στο υπουργείο Εργασίας


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Επιστρέφουν τα «ραβασάκια» - πρόκληση στο υπουργείο Εργασίας
πηγή εικόνας απο enikos.gr
Κινητοποίηση την άλλη Πέμπτη από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Τα «ραβασάκια» - πρόκληση που έλαβαν από το υπουργείο, μετά τις περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις, θα επιστρέψουν μαζικά στον αποστολέα τους οι συνταξιούχοι με τη συγκέντρωση που οργανώνουν την Πέμπτη 3/11, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. «Αφαιρούν τις συντάξεις μας, την υγεία, τις κοινωνικές παροχές, μας φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη, μας ρίχνουν στον Καιάδα. Και από πάνω μάς εμπαίζουν με επιστολές κοροϊδία», καταγγέλλουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, που οργανώνουν την κινητοποίηση.

Οι συγκεκριμένες επιστολές που στάλθηκαν στους συνταξιούχους και υπογράφονται από τον υπουργό, Γ. Κατρούγκαλο, «ενημερώνουν» για το ύψος στο οποίο διαμορφώνεται η επικουρική σύνταξη, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Ν. 4387/2016. Στην ουσία, απλά επιβεβαίωσαν αυτό που κάθε συνταξιούχος είχε ήδη διαπιστώσει στα ΑΤΜ και τις τράπεζες όταν καταβλήθηκαν οι κουτσουρεμένες συντάξεις. Οσο για τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων, οι επιστολές δεν δίνουν καμία πληροφορία για το πώς προκύπτουν τα μειωμένα ποσά.

Εκεί όμως που το υπουργείο δεν φείδεται λόγων και αναφορών, είναι τα κατεβατά με τα οποία υπερασπίζεται το «τσεκούρι» στις συντάξεις. Το περιεχόμενο των επιστολών δικαιολογεί πλήρως το χαρακτηρισμό «προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο» που τους απέδωσαν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.