Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Οι επικουρικές συντάξεις θα μπουν στο χρηματιστηριακό τζόγο (AUDIO)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1»



Στο επικείμενο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» (ακούστε πάνω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του).

Υπενθύμισε ότι από τη δεκαετία του '90, υλοποιούνται οι οδηγίες της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που είναι η μείωση της εργατικής δύναμης και η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και τώρα με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, ιδιωτικοποιείται ο τομέας της Επικουρικής Ασφάλισης και προχωρά η υλοποίηση των τριών πυλώνων για το Ασφαλιστικό, που είναι: Πενιχρές συντάξεις, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης και η κυριαρχία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο αμέσως επόμενο διάστημα.  

Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της απονομής μέσα από τη συμμετοχή δικηγορικών - λογιστικών μεγαθηρίων

 

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi


Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της απονομής των συντάξεων, μέσα από την άμεση συμμετοχή των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών/φοροτεχνικών στη σχετική διαδικασία, μετά την υπογραφή από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, της υπουργικής απόφασης, που ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία της εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Συγκεκριμένα, στην υπουργική απόφαση που αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, ορίζονται αναλυτικά η ύλη και το πρόγραμμα επιμόρφωσης, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και εξετάσεων, ο τρόπος εγγραφής στο μητρώο των πιστοποιημένων επαγγελματιών, καθώς και οι κυρώσεις προς τους πιστοποιημένους επαγγελματίες.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απέστειλε στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ την εισήγηση για την κατ' αποκοπήν αποζημίωση για τις βεβαιώσεις και τα σχέδια απόφασης προσωρινής ή οριστικής σύνταξης που εκδίδουν οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση, οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες θα μπορούν να εκδίδουν τις εν λόγω βεβαιώσεις και σχέδια αποφάσεων μόνο για τους πρώην φορείς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.