Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι όλοι  την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 10 το πρωί μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους




ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

                                                                                        
                                                                                                                                     25/10/2016
ΚΑΛΕΣΜΑ

    

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι


     Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της πόλης μας  σας καλούν να πάρετε μέρος την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στην κινητοποίηση που διοργανώνουν μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους για να απαντήσουμε μαζικά στην επιστολή κοροϊδία της κυβέρνησης που μας έχει αποσταλεί.


     Όσοι συνάδελφοι έχετε πάρει την επιστολή από τον υπουργό εργασίας κ. Κατρούγκαλο να την έχετε μαζί σας για να την επιστρέψουμε μαζικά με πορεία, ως επιεικώς απαράδεκτη, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.


 

Νέο δράμα στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους


 

Νέο δράμα στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους

«Ψίχουλα» θα δούν αύριο στα ΑΤΜ περίπου 250.000 συνταξιούχοι επικουρικών συντάξεων αφού ,μετά τις μειώσεις που είχαν στις συντάξεις τους έως 50% από το νόμο Κατρούγκαλου, αρχίζει και η παρακράτηση των αναδρομικών ! Προκειται για αναδρομική παρακράτηση των επικουρικών, αφου βάσει του νόμου οι μειώσεις ξεκινούν από τον Ιούνιο, αλλά τέθηκαν σε ισχύ τον Αύγουστο.
Με πρόσφατη νομοθετική διάταξη τέθηκε πλαφόν στις μηνιαίες αναδρομικές κρατήσεις προκειμένου να μην μηδενιστούν πολλές επικουρικές συντάξεις, Η σχετική διάταξη προβλέπει ότι η αναδρομική κράτηση δεν πρέπει να ξεπερνά μηνιαίως το 10% της παροχής στην οποία επιβάλλεται, εφόσον η παροχή αυτή δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η μηνιαία αναδρομική κράτηση δεν μπορεί να υπολείπεται τα 50 ευρώ.Ετσι οι συνταξιουχοι θα υποστούν απ΄ αυτό το μήνα μειώσεις στις επικουρικες κατ΄ ελάχιστον 50 ευρώ λόγω της αναδρομικής εφαρμογής των περικοπών που υπέστησαν για πρώτη φορά από τον Αύγουστο (επικουρικές δημοσίου) μέχρι και τον Σεπτέμβριο –Οκτώβριο (επικουρικές ιδιωτικού τομέα), καθώς βάσει του νόμου Κατρούγκαλου έπρεπε να είχαν επιβληθεί από τον Ιούνιο του 2016. Η πρώτη παρακράτηση των 50 ευρώ θα γίνει από αυτόν το μήνα και οι επόμενες στο τρίμηνο Δεκεμβρίου 2016 - Ιανουαρίου 2017 - Φεβρουαρίου 2017.