Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση υγειονομικών και συνταξιούχων (ΦΩΤΟ)




Συγκέντρωση μπροστά στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι των τριών διασυνδεόμενων νοσοκομείων («Γ. Γεννηματάς», ΑΧΕΠΑ και «Αγιος Δημήτριος»). Στο πλευρό τους βρέθηκαν συνταξιούχοι όλων των Ταμείων μετά από κάλεσμα της ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Περιέγραψαν τις δραματικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να εργαστούν, με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, με μεγάλη εντατικοποίηση, με μειωμένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, κ.λπ. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την ολοένα και βαθύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας, για την απόφασή της να καλύψει μέρος των ελλείψεων σε προσωπικό με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, κ.λπ.

Απαίτησαν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, όλων των κλάδων, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μπει τέλος στην απίστευτη εντατικοποίηση, ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε βαριές - ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες, κ.λπ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ


Καταδικάζει και καταγγέλλει την αποκαθήλωση των πανό της από τη δημοτική αρχή




Την καταδίκη της ενέργειας του αντιδημάρχου Καβάλας να δώσει εντολή για το «κατέβασμα» των πανό της, που καλούσαν στη σημερινή κινητοποίηση, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) Συνταξιουχικών Σωματείων Καβάλας. 
Στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κίνηση αυτή που όπως λέει έδειξε πως η δημοτική αρχή «βρίσκεται απέναντι στα λαϊκά στρώματα και συγκεκριμένα των συνταξιούχων, που δίνουν μια άνιση μάχη με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των "θεσμών"».

Παράλληλα, σημειώνει πως «όταν με το νόμο Κατρούγκαλου η πλειοψηφία των συνταξιούχων θα καταντήσει να παίρνει συντάξεις πείνας, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν τάσσεται δίπλα τους και αρωγός τους, απεναντίας τους στερεί το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να ενημερώσουν τους συνταξιούχους του νομού».

Οι συνταξιούχοι του νομού, «που εκφράζονται μέσα από τη ΣΕΑ, όλα τα χρόνια του εργατικού τους βίου, αλλά και τώρα, έδειξαν ότι ξέρουν να αγωνίζονται. Μπορεί να είναι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά δεν είναι απόμαχοι της ζωής και του αγώνα. Με τη δράση τους θα αχρηστέψουν το νόμο».

Τέλος, καλεί τους συνταξιούχους «να είναι σε επιφυλακή για νέους αγώνες, δίνοντας ένα μάθημα σε κυβέρνηση, τρόικα και όσους σκύβουν το κεφάλι και τους υποστηρίζουν».

902gr