Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους συνταξιούχους στο συλλαλητήριο στις 10 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.




ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

        Μετά τη συρρίκνωση των συντάξεών μας κατά 40% από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μετά από την κατάργηση του ΕΚΑΣ από 140.000 συνταξιούχους τον περασμένο Ιούνη, την μείωση των μερισμάτων σχεδόν στο μισό για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, την μείωση των κύριων συντάξεων με την αύξηση της παρακράτησης φόρου από τα ασφαλιστικά ταμεία, όλα αυτά έργο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα 150.000 συνταξιούχοι θα δουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται ως και 30% τον μήνα Σεπτέμβρη.
     
  Η ζωή της πλειοψηφίας των συνταξιούχων έχει γίνει αβάσταχτη, αν συνυπολογίσει κανείς την φοροληστεία που μεγαλώνει (ΕΜΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους έμμεσους και άμεσους φόρους) και την διαρκή μείωση των δαπανών του κράτους για την Υγεία – Πρόνοια.
·      
  Η αγορά των φαρμάκων για πολύ μεγάλο αριθμό συνταξιούχων έχει γίνει πολυτέλεια.
·       
Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι απολύτως υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη.
·       
Στα Δημόσια νοσοκομεία η κατάσταση απερίγραπτη σε ελλείψεις Γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και υλικών.
·       
Τις περισσότερες εξετάσεις πρέπει να τις πληρώνουμε στα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα από την τσέπη μας, που είναι άδεια.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι