Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Η πληρότητα…



 
Της Κάλι Καρά

Η πληρότητα… στα πλοία, στα αεροπλάνα, στα λεωφορεία, στα ξενοδοχεία, πόσο βολεύει για να αναδειχθεί η «ευημερία» των Ελλήνων και να ξεχαστεί η βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και στα κοινωνικά τους δικαιώματα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και της «πρώτη φορά αριστερής» 
συμπεριλαμβανομένης, με στόχο την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων και όλων των εκμεταλλευτών του εργατικού μόχθου.

Πόσο βολεύει για να ξεχαστούν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με τα 200 και τα 300 ευρώ, οι απλήρωτοι, οι ανασφάλιστοι, οι απολυμένοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Πόσο βολεύει για να κουκουλωθεί ότι οι άστεγοι, οι εξαθλιωμένοι που ψαχουλεύουν μέσα στους κάδους των απορριμμάτων και εκείνα τα «περήφανα γηρατειά» περιμένουν τα γεύματα της «αγάπης» για να νιώσουν μια εφάπαξ πληρότητα στο στομάχι τους, χάρις στους φιλεύσπλαχνους και στους φιλάνθρωπους αυτής της χώρας.

Πόσο βολεύει να απομακρυνθεί η σκέψη από την ευθύνη των κυβερνώντων που όλο και πιο βαθιά εμπλέκουν την χώρα στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της εμπλοκής της χώρας μας σε μια πολεμική σύρραξη και την ίδια ώρα πλασάρουν το ματωβαμμένο ΝΑΤΟ και ωσάν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή!

Καλή Ανάσταση Λαών! Η Ανάσταση όπου η πληρότητα της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών θα είναι για όλους και όλες, για όλα τα παιδιά του λαού μας, αφού θα έχει καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ανάσταση που «δεν θα 'ρθει από μονάχη της… αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Σε διαρκή «γολγοθά» συνταξιούχοι και μισθωτοί

 

Συνεχής «γολγοθάς» για συνταξιούχους και μισθωτούς από κεφάλαιο και κυβέρνηση, καθώς με το πρόσχημα της «ανταγωνιστικότητας», οι συντάξεις και οι μισθοί βρίσκονται μόνιμα στη «μέγγενη»

Σε αυτό το πλαίσιο τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» επιβεβαιώνουν τη συνεχή συρρίκνωση των συντάξεων καθώς και την καθήλωση μεγάλου μέρους των συνταξιούχων σε περιβάλλον φτώχειας και για τους δύο πρώτους μήνες του 2018, χωρίς ουσιαστικές διαφορές μεταξύ Γενάρη και Φλεβάρη.

Ειδικότερα, τον πρώτο μήνα του έτους,
τουλάχιστον 4 στους δέκα συνταξιούχους έλαβαν κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ μικτά (χωρίς δηλαδή να αφαιρεθεί η εισφορά Υγείας 6%, και ο φόρος που αναλογεί).

Πιο αναλυτικά, από τις 2,854 εκατομμύρια κύριες συντάξεις οι 1,161 εκατομμύρια συντάξεις ( ποσοστό 40,7%) ήταν κάτω των 500 ευρώ μικτά. Συγκεκριμένα, οι 617.415 ήταν συντάξεις γήρατος με μέσο όρο σύνταξης τα 371,04 ευρώ μικτά, οι 395.120 συντάξεις θανάτου με μέσο όρο σύνταξης τα 333,27 ευρώ και οι 144.274 συντάξεις αναπηρικές με μέσο όρο σύνταξης τα 386,17 ευρώ μικτά. Η μέση κύρια σύνταξη τον Γενάρη του 2018 διαμορφώθηκε στα 722,43 ευρώ μικτά, (723,06 το Φλεβάρη) η μέση επικουρική στα 171,78 ευρώ μικτά (171,86 το Φλεβάρη) και το μέσο μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων στα 97,94 ευρώ μικτά, (97,99 ευρώ το Φλεβάρη).