Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Απώλειες 3 δισ. ευρώ την τετραετία μόνο από τις επικουρικές!


Η νέα μείωση που επίκειται με την αυριανή καταβολή των συντάξεων, είναι η κορυφή του παγόβουνου των μέτρων που υλοποιούνται την περίοδο 2016 - 2019

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Με την καταβολή αύριο, Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, των επικουρικών συντάξεων, πάνω από 150.000 συνταξιούχοι θα δούνε τις επικουρικές συντάξεις τους να μειώνονται για άλλη μια φορά, κατ' εφαρμογή των νέων μειώσεων που προβλέπονται στο νόμο - λαιμητόμο 4387, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε τον περασμένο Μάη.
Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της νέας μείωσης των επικουρικών, η οποία θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό των συνταξιούχων που θα δούνε το εισόδημά τους να μειώνεται, περίπου στις 250.000 (στο 10% του αριθμού των συνταξιούχων, όπως το είχε προσδιορίσει και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας).

Σημειώνεται ότι με την καταβολή της σύνταξης του Αυγούστου, σε περίπου 70.000 συνταξιούχους επιβλήθηκε ήδη η σχετική περικοπή που προβλέπει ο νόμος, με τη μεσοσταθμική μείωση να φτάνει στο 10%. Τον Οκτώβρη θα ακολουθήσει και η παρακράτηση της μείωσης αναδρομικά για τους μήνες Ιούνη και Ιούλη, η οποία θα γίνει τμηματικά με την καταβολή των συντάξεων το τρίμηνο Οκτώβρη - Δεκέμβρη.

Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί η νέα επίθεση στις επικουρικές συντάξεις που προδιέγραψε ο νόμος 4387, μέσα από τον επαναπροσδιορισμό των επικουρικών συντάξεων για όσους συνταξιούχους το συνολικό εισόδημα από συντάξεις κάθε μήνα υπερέβαινε το ποσό των 1.120 ευρώ καθαρά (1.300 ευρώ μεικτά).

Περικοπές με ...βάθος χρόνου