Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Πόσα θα πληρώσουν φορολογούμενοι και συνταξιούχοι με τα νέα, σκληρά μέτρα

Πόσα θα πληρώσουν φορολογούμενοι και συνταξιούχοι με τα νέα, σκληρά μέτρα


Τα σκληρά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές για μετά το 2018 αναμένεται να πλήξουν το σύνολο της κοινωνίας. Μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου θα προκαλέσει τεράστια αύξηση φόρων ενώ η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα φέρει μεγάλες μειώσεις στους συνταξιούχους. 

Ολα αυτά υπό την αίρεση της υπογραφής των σκληρών μέτρων από την πλευρά της Αθήνας. Οπως αναφέρει το fpress:

• Μείωση του αφορολογήτου στα επίπεδα των 5.000 ευρώ σημαίνει ότι κάθε μισθωτός και συνταξιούχος, ακόμη και αυτός που υποχρεώνεται να επιβιώσει με ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 9.000 ευρώ τον χρόνο, θα πρέπει να πληρώσει 800 ευρώ επιπλέον φόρο. Η μείωση του αφορολογήτου που απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να «διευρύνει τη φορολογική βάση» και να περιορίσει την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα «οριζόντιο» μέτρο το οποίο επιφέρει την ίδια επιβάρυνση σε όλους, ανεξάρτητα από το αν εμφανίζουν ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 9.000 ευρώ ή τον 90.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
Όσον αφορά στη δημοσιονομική του απόδοση, μπορεί να ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ αλλά θεωρείται δεδομένου ότι θα πλήξει την κατανάλωση καθώς θα «χτυπήσει» πλατιά λαϊκά στρώματα που διαθέτουν σχεδόν ολόκληρο το εισόδημά τους για απόκτηση ειδών πρώτης ανάγκης.