Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Εκεί που μας χρωστανε…






Προκλητικός και θρασύς ο Υφυπουργός Εργασίας Αν. Πετρόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το ΕΚΑΣ και την περικοπή του αφού προσπάθησε να εμφανίσει το ΕΚΑΣ σαν περιττή και άδικη (για τους υπόλοιπους συνταξιούχους) κρατική παροχή ώστε να δικαιολογήσει έτσι την κατάργηση του και «ξεχνώντας» τα όσα το κόμμα του έταζε όσον αφορά το ΕΚΑΣ (δεν θα καταργηθεί) παραδέχτηκε κυνικά πως η κυβέρνηση του προχωρά στην υλοποίηση της προειλημμένης απόφασης των προηγούμενων κυβερνήσεων για την περικοπή του.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά με θράσος ισχυρίστηκε πως υπήρξαν εργαζόμενοι και ειδικά οι οικοδόμοι, που δήθεν προτιμούσαν να μην κολλάνε ένσημα και να βγαίνουν με δεκαπενταετία σε σύνταξη για να πάρουν ΕΚΑΣ.

Άραγε δεν καταλαβαίνει γιατί ακριβώς αυτό συνέβαινε στον συγκεκριμένο κλάδο, δηλαδή να καταλήγουν με λίγα ένσημα, το κατώτερο όριο και να παίρνουν την κατώτερη σύνταξη; Κι αν δεν ξέρει από οικοδομή δεν ρωτάει; είναι βέβαιο πάντως πως ξέρει και υποκρίνεται. Όχι επειδή ο ίδιος δούλεψε σε οικοδομή, αλλά όλοι κάτι έχουμε ακούσει για το τι γινόταν στον κλάδο δεκαετίες τώρα. Τι θα πει να μην σου κολλάνε ένσημα, να μην βρίσκεις μεροκάματο στης πιάτσες, να δουλεύεις έξω τον χειμώνα με τσουχτερό κρύο και το καλοκαίρι με καύσωνα.

ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟΣ Αγωνας



Όργανο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Γραφεία:  Σωκράτους 23, 10552, Αθήνα

Διάθεση για τη Θεσσαλονίκη:

Ξέγραψαν και το Δώρο αδείας για τις συντάξεις



Για τέταρτο κατά σειρά καλοκαίρι όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας θα κάνουν διακοπές χωρίς το Δώρο της άδειας, που κόπηκε απ' την 1.1.2013 και μαζί με τα Δώρα γιορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα), διαμόρφωναν τη 13η και 14η σύνταξη για τους συνταξιούχους.

ο Δώρο αδείας του καλοκαιριού ήταν μια κάποια ανάσα, που επέτρεπε σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, ειδικά των μεγάλων πόλεων, να περάσουν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους λίγες μέρες ανάπαυσης ή να επισκεφθούν τους τόπους που γεννήθηκαν.

Η δυνατότητα αυτή, για τη συντριπτική τους πλειοψηφία, χάθηκε με την κατάργηση του Δώρου, το οποίο ακόμα και μετά τις μειώσεις στις συντάξεις ανερχόταν στο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ. Τα γράφουμε όλα αυτά, για να θυμίσουμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε κάνει σημαία όσο ήταν στην αντιπολίτευση την επαναφορά σε πρώτη φάση της 13ης σύνταξης και γενικά την ενίσχυση των συντάξεων στη συνέχεια.