Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις (ΦΩΤΟ)


 
 
 
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία μέχρι το ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν με την πανελλαδική κάθοδο των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 24 Νοέμβρη.

Κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Διαμαντή Μαυροδόγλου, οι συνταξιούχοι αποχαιρέτησαν τον πρωτοπόρο αγωνιστή, συνδικαλιστή, επί χρόνια πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μετέπειτα της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την καταδίκη των συνταξιούχων στην εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τη στήριξη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη πατρίδα, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη στον λαό του Ισραήλ που υφίσταται τις συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεών του. «Ξέρουμε καλά», είπε, «ότι αυτοί που τελικά πληρώνουν με το αίμα τους το τίμημα των πολέμων είναι οι ίδιοι οι λαοί».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά τον Διαμαντή Μαυροδόγλου


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442  FAX 210 52 29 907

http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr   



   

Αθήνα 8/11/2023


Δελτίο Τύπου για τον θάνατο του σ. Διαμαντή Μαυροδόγλου


Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά το σύντροφο αγωνιστή του εργατικού - λαϊκού κινήματος Διαμαντή (Τάκη) Μαυροδόγλου.

Υποκλίνεται και σκύβει ευλαβικά το κεφάλι στη μνήμη του για την απαράμιλλη αγωνιστική του  προσφορά στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος που έδωσε και τίμησε με συνέπεια σε όλη του τη ζωή κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα, που, όπως ο ίδιος συχνά – πυκνά τόνιζε «ο αγώνας δεν δίνει σύνταξη».

Η  αταλάντευτη και συνεπής στάση του στα ιδανικά της εργατικής τάξης σε όλη του την αγωνιστική διαδρομή από όπου τον έταξε το εργατικό - λαϊκό κίνημα, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και μια στάση ζωής για όλους τους εκμεταλλευόμενους και  αδικημένους, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που έρχεται σήμερα να ζήσει σε πιο δύσκολες συνθήκες, που της επιφυλάσσει το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα.