Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ






Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο ΚΑΠΗ των Νέων Επιβατών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συγκέντρωση συνταξιούχων όλων των κλάδων. Η συγκέντρωση συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Ενότητα», σε συνεργασία με την Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού και διεξήχθη σε κλίμα έντονου προβληματισμού αλλά και αποφασιστικότητας, καθώς συνέπεσε με την πληρωμή των συντάξεων του Ιουλίου και τις νέες επώδυνες περικοπές.

Ο Πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Χρήστος Σαλονικιός, στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που βιώνουν σήμερα όλοι οι συνταξιούχοι, μετά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που ακολουθούν πιστά τις εντολές των ντόπιων και διεθνών οικονομικών και πολιτικών κέντρων εξουσίας, της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ κλπ. 

Εξήγησε με επιχειρήματα, ότι ο πραγματικός στόχος δεν είναι απλά οι περικοπές των συντάξεων και η υπερφορολόγηση αλλά προχωράει ακόμα πιο πέρα. Στο χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και στην διάλυση του συστήματος υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψής. Στην δημιουργία ενός ανταποδοτικού ασφαλιστικού συστήματος, όπου όποιος έχει χρήματα θα έχει μια ευκαιρία να ζήσει περισσότερο, ενώ οι φτωχοί θα αφήνονται στην τύχη τους. Κάτι που θα φανεί σε όλη του την έκταση τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την ανεργία των νέων και τις ελαστικές μορφές εργασίας και που θα κάνει την προοπτική μιας αξιοπρεπούς σύνταξης, άπιαστο όνειρο για τις νέες γενιές εργαζομένων.

H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ


Καλεί τους συνταξιούχους στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 4 Ιούλη

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι



Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι απευθύνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών.
Η κλαδική συνταξιουχική ομοσπονδία στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει:
«Περίπου 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν να πληρωθούν τη σύνταξη του Ιουλίου, βλέποντας τις πενιχρές συντάξεις μειωμένες από 30 έως 230 ευρώ λόγω της εφαρμογής του ν. 4387/2016 για τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.
Με τα νέα κριτήρια κανείς με πάνω από 664 ευρώ μεικτή σύνταξη δεν θα παίρνει ΕΚΑΣ, ενώ πριν ήταν στα 776 ευρώ.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους που είδαν τις συντάξεις μειωμένες λόγω της αύξησης της εφορίας καθώς και αυτές που θα δουν τον επόμενο μήνα από τις περικοπές στις επικουρικές, οι οποίες μετατέθηκαν στις αρχές κάθε μήνα και μετρούν 11 τον αριθμό για το 2016.
Οι συνταξιούχοι να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να μην πιστεύουν στις υποσχέσεις των διάφορων καλοθελητών της κυβέρνησης ότι κάτι μπορεί να γίνει που ενώ το ψήφισαν τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ
& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 52 29 442  FAX 210 52 29 907
http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr      
Αθήνα 1/7/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περίπου 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν να πληρωθούν την σύνταξη του Ιουλίου, βλέποντας τις πενιχρές συντάξεις μειωμένες από 30 έως 230 ευρώ λόγω της εφαρμογής του ν. 4387/2016 για την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.

Με τα νέα κριτήρια κανείς με πάνω από 664 ευρώ μικτή σύνταξη δεν θα παίρνει ΕΚΑΣ, ενώ πριν ήταν στα 776 ευρώ.
         
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους που είδαν τις συντάξεις μειωμένες λόγω της αύξησης της εφορίας καθώς και αυτές που θα δουν τον επόμενο μήνα από τις περικοπές στις Επικουρικές, οι οποίες μετατέθηκαν στις αρχές κάθε μήνα και μετρούν 11 τον αριθμό για το 2016.

Οι συνταξιούχοι να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην πιστεύουν στις υποσχέσεις των διάφορων καλοθελητών της κυβέρνησης  ότι κάτι μπορεί να γίνει που ενώ το ψήφισαν τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
         
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)  την Δευτέρα 4 Ιούλη και ώρα 12:00μ.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ