Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 10.00π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας , μπροστά από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


                                                                                                    Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της πόλης μας, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 10.00π.μ.  συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζει το σύνολο των συνταξιούχων, μπροστά από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
    Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.


Συνάδελφοι συνταξιούχοι, εργαζόμενοι - άνεργοι

      Η κατάσταση στην υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι της Εργατικής-λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία. 
      Η επίθεση της κυβέρνησης - Ε.Ε. - κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα, και στα ζητήματα της υγείας.
      Η «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» (ΠΦΥ) οδηγεί στην οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, καθολικής, δωρεάν υγείας και περίθαλψης και στην μεταφορά των βαρών της «μεταρρύθμισης» του «Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας» (ΠΕΔΥ) στους ασφαλισμένους και στα ταμεία τους, αφού δεν προβλέπεται καμία επί πλέον κρατική χρηματοδότηση από όση υπάρχει σήμερα.
       Αντί για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, στα νοσοκομεία και στις άλλες μονάδες δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση προωθεί την δραστηριοποίηση στο χώρο της υγείας των ιδιωτών, των «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων», των ΜΚΟ και κάθε είδους «εθελοντών», μεταφέροντας το κόστος των όποιων υπηρεσιών υγείας αυτοί θα προσφέρουν στις τσέπες των ασθενών.
       Προσανατολίζεται επίσης να καταργήσει τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς, καθώς και να μεταφέρει μέρος του κόστους της ΠΦΥ στους Δήμους, κόστος που θα μεταφερθεί στις τσέπες των ασφαλισμένων μέσα από την αύξηση των δημοτικών τελών.  
       Τέλος, από δω και πέρα θα υπάρχει και η απειλή του αυτόματου «κόφτη» που θα περιλαμβάνει και τις κρατικές δαπάνες για την υγεία.
      Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των  κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες υγείας, είναι μια ακόμη απάτη. Στόχο έχουν να κρύψουν ότι η μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση εξήγγειλε για την ΠΦΥ, σημαίνει παροχές πτωχοκομείου για όλους και ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματιών που καραδοκούν για την αρπαγή της λείας τους.
      Συνάδελφοι,
      Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Να υπερασπιστούμε τώρα την υγεία μας, την ίδια μας την ύπαρξη. Να μην επιτρέψουμε να μας φέρονται σαν στημένες λεμονόκουπες, να θεωρούν την περίθαλψή μας κόστος. Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για Δημόσιο, Δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Περίθαλψης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση. Όχι στις περικοπές. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Άνοιγμα νοσοκομείων, Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και των κέντρων υγείας που έχουν κλείσει.
      Συνάδελφοι,   
      Η πάλη για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων, περνάει μέσα από την δημιουργία ισχυρών ταξικών Σωματείων. Οι Διοικήσεις των Σωματείων της ΣΕΑ σας καλούν να εγγραφείτε στα Σωματεία σας και να συμμετέχετε στην δράση τους.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016