Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ

( ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)



Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Ο νέος αντεργατικός νόμος, που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, είναι ακόμα μία προσπάθεια εξόντωσης της εργατικής τάξης. Έχει στόχο της να μετατρέψει τα παιδιά και τα εγγόνια μας σε σύγχρονους δούλους, που θα δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο.

 Με το νόμο αυτόν απογειώνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, θεσμοθετεί 13 ώρες δουλειά την ημέρα, καθιερώνει την εξαήμερη δουλειά, την δουλειά τις Κυριακές, κατοχυρώνει την ασυλία στην εργοδοσία να απολύει όπως και όποτε την βολεύει .

Επειδή με το νόμο αυτόν νομιμοποιούν κάθε, μέχρι τώρα, παράνομη δραστηριότητα και συμπεριφορά της εργοδοσίας, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη της, ο υπουργός εργασίας, αλλά και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, με απύθμενο θράσος και χωρίς ίχνος ντροπής, επιχείρησαν να παρουσιάσουν αυτό το τερατούργημα σαν ευκαιρία και δυνατότητα του εργαζόμενου να αυξήσει το μεροκάματο του, αυτό που δεν του φτάνει σήμερα να ζήσει. Μας είπαν ακόμα ότι έτσι προστατεύουν το 8ωρο!!!