Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Μαζική και μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τρίτη το πρωί χιλιάδες συνταξιούχοι στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων δίνοντας συνέχεια και αγωνιστική απάντηση στη λαίλαπα των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων της κυβέρνησης.

Με την κινητοποίηση της Αθήνας «άνοιξε» η αυλαία των κινητοποιήσεων που έχουν οριστεί για το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.


Οι συνταξιούχοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και αμέσως μετά πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί «ενώθηκαν» με την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, τονίζοντας ότι ο αγώνας είναι κοινός απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.
Στη συγκέντρωση στην πλ. Εθνικής Αντίστασης μίλησε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Χαιρέτισαν ακόμη ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, ο Γιάννης Γουσέτης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Δικηγόρων και ο Γιώργος Πεπόνης από την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΕΛΤΑ.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο, ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη δημοσιονομική πολιτική, δηλαδή θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα» ήταν η απάντηση των συνταξιούχων, υπογραμμίζοντας ότι μόνο ένα μαζικό, ταξικό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στα νέα μέτρα. Ένα ταξικό κίνημα των συνταξιούχων μαζί με τα παιδιά τους.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις διεκδικούν τις συντάξιμες αποδοχές τους, τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων - εφάπαξ - μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματά στην Υγεία και ό,τι άλλο έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο.

Απαιτούν την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Απορρίπτουν τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διεξόδου γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στο δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

























902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου