Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Διεκδικούμε μέχρι τέλους τα χρήματα που μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις (VIDEO)





«Τα χρήματα που μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις και τα έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή, τα διεκδικούμε μέχρι τέλους», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας τη Δευτέρα 1 Απρίλη στην ΕΡΤ1 για τη συνάντηση των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον πρωθυπουργό που έγινε το Σάββατο.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε μόνο στην κατάθεση τροπολογίας για τη χηρεία, τη ρύθμιση με 120 δόσεις σε όσους ασφαλισμένους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, με κούρεμα μέρους των οφειλομένων, ότι τον επόμενο χρόνο θα μελετήσει η κυβέρνηση την καταβολή των δώρων και ότι ο νόμος για τη μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά.

Ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να δώσει την 13η και 14η σύνταξη, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δυσκολεύεται, γιατί είναι προεκλογική περίοδος.

Τόνισε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι δικαστικό, επισημαίνοντας πως «οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για τις συντάξεις και να μην τρέχουν οι συνταξιούχοι να κάνουν αγωγές και να πλουτίζουν δικηγορικά γραφεία» και υπογράμμισε ότι σημασία έχει η ισχυροποίηση των αγώνων.