Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Μαζική και μαχητική η Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Με μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων από όλες τις πόλεις της Μακεδονίας. 

Διαδηλώσαμε ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης,  τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και απαιτήσαμε την απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, την επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών περίθαλψης, άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών υγείας σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκή χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας.


 Δώσαμε σήμερα συνέχεια στις μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν εδώ και δέκα σχεδόν μέρες σε όλη τη χώρα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.


Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Χρήστο Σαλονικιό, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΙΚΑ, τον Γιώργο Κουτουνίδη, Α’ Αντιπροέδρου της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ και την Εύη Χαρακλιά, πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου.
(Η ομιλία της  συναδέλφησας Εύης Χαρακλιάς  από κάποιο πρόβλημα βρίσκετε στο τέλος.) 
 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Σ.Σ.
(Η ομιλία του συνάδελφου Δήμου Κουμπούρη από κάποιο πρόβλημα βρίσκετε στο τέλος.) 



Στο σημερινό (χθεσινό)  συλλαλητήριο κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν τα σωματεία ΙΚΑ της:

Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Σερβίων, Λιτοχώρου, Κατερίνης, Σερρών, Γιαννιτσών, Νάουσας, Δράμας και Βέροιας.  

Από τον ΟΑΕΕ: Ν. Θεσσαλονίκης, Λιτοχώρου, Κατερίνης, Σερρών, Γιαννιτσών, Έδεσσας,  Νάουσας, Δράμας, Βέροιας  και Χαλκιδικής.  

Συμμετείχαν ακόμη  τα σωματεία: Δημοσίου Ν. Θεσσαλονίκης, ΠΑΣΑΣ- ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, ΔΕΚΟ – Τραπεζών Θεσσαλονίκης, Εμφιαλωμένων Ποτών, Χαλυβουργείου Μακεδονίας, ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας και από την Ένωση Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Εθνικής Άμυνας.

 
 Το ψήφισμα της συγκέντρωσης.