Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Μαγειρέματα... και αποσιωπήσεις




Ποιος έκανε τις περισσότερες και μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ; Σε αυτό το ψευτοδίλημμα προσπαθεί να σύρει προεκλογικά το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω της κυριακάτικης «Αυγής» αναπαράγει τα γνωστά δικολαβίστικα τερτίπια της κυβερνητικής προπαγάνδας, προκειμένου να «βγάλει λάδι» τη δική του αντιλαϊκή πολιτική. 
Τελικά, το μόνο που πετυχαίνει είναι να αθωώσει την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την οποία επάξια συνέχισε, όσο κι αν ζητάει τώρα να «μηδενίσει το κοντέρ» και ο λαός να τον εμπιστευτεί ξανά ως το «μικρότερο κακό». Έτσι, με στατιστική του τύπου «τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι...» η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαχωρίσει τις σκληρές περικοπές που επέβαλε την πενταετία 2015 - 2019 από τις περικοπές της πενταετίας 2010 - 2014. Για τους συνταξιούχους όμως οι περικοπές αυτές δεν διαχωρίζονται, αλλά αθροίζονται. 
Γιατί πάνω στις ανελέητες περικοπές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε τις δικές του, εξίσου ανάλγητες, και μάλιστα τη δική του επίθεση την έντυσε με τα χρώματα της «ισονομίας» και της «δικαιοσύνης».