Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Όχι στο τζογάρισμα εισφορών και συντάξεων - Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694 www.syntaxio.blogspot.com       -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

 



ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6:00 μ. μ.  ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

   Σχεδόν σαράντα χρόνια, κάθε Σεπτέμβρη ακούμε τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας να παρουσιάζει από  το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, για τον επόμενο χρόνο, με υποσχέσεις για «αλλαγές», «ανάπτυξη», «νέο ξεκίνημα», καλύτερους  μισθούς και μεροκάματα, για  αυξήσεις στις συντάξεις.

   Όμως όλα αυτά τα χρόνια, οι διακηρύξεις και οι εξαγγελίες των κυβερνήσεων, το μόνο  αποτύπωμα που άφησαν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους είναι η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. 

   Ο σημερινός πρωθυπουργός με την παρουσία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, θα υπερασπιστεί τους πάνω από 120 αντεργατικούς-αντισυνταξιουχικούς νόμους, που ψήφισε η κυβέρνησή του, τα τελευταία δύο χρόνια, τον πρόσφατο νόμο που καταργεί το 8ωρο, που απαγορεύει τις διαμαρτυρίες και τις διεκδικήσεις, το νόμο  εκείνον που άφησε φέτος περίπου 40.000 μαθητές έξω από τα πανεπιστήμια.