Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Περιφερειακή σύσκεψη Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης – Κιλκίς 15/06/2016 (video-foto)


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com                                            


Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Στην κατάμεστη από συνταξιούχους αίθουσα του ΕΚΘ πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη των  Συνεργαζόμενων Συνατξιουχικών Οργανώσεων της πόλης μας χθες Τετάρτη 15 Ιούνη  με θέμα: «οι τελευταίες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό – φορολογικό και η οργάνωση του αγώνα μας»..
      Στη σύσκεψη, που προγραμματίστηκε από πλευράς ΣΕΑ, παραβρέθηκαν και μίλησαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης και των ΕΛΤΑ Αναστάσιος Γεωργιάδης και συμμετείχαν τα σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΚΟ Τράπεζες, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, ΟΤΑ, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Κιλκίς.
      Κεντρικός ομιλητής της σύσκεψης ήτανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση και τις πρωτοβουλίες της ΣΕΑ το τελευταίο 6μηνο, τις αδυναμίες του συνδικαλιστικού – συνταξιουχικού κινήματος αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την μαζικοποίηση και την δυναμική αγωνιστική αντεπίθεσή του για το επόμενο διάστημα. Αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας των βάρβαρων μέτρων που πάρθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και αυτά που θα πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το επόμενο χρονικό διάστημα με βάση της δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο την ΕΕ και το ΔΝΤ. Τόνισε επίσης ότι τα βάρβαρα αυτά μέτρα δεν ξεχωρίζουν αν κάποιος  δηλώνει δεξιός – αριστερός ή ότι άλλο.  Πλήττουν όλους και αιτία όλων αυτών είναι το ίδιο το βάρβαρο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός. Αυτό που δημιουργεί την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση του λαού. Αν δεν στοχεύσουμε απέναντι σ΄ αυτό και βλέπουμε μόνο τα πρόσωπα τότε θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και συνεχώς θα χειροτερεύει η ζωή μας. Όσο για την ανάπτυξη που μας μιλάνε καθημερινά, αυτή θα έρθει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών σχέσεων και προς όφελος όπως πάντα του κεφαλαίου. Το ζητούμενο για μας είναι να οργανώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την αντεπίθεσή μας με απαίτηση για άμεση ανάκτηση των μεγάλων απωλειών μας. Όλα αυτά που μας πήρανε δεν θα πούμε «ω γέγονε – γέγονε». Θα τα διεκδικήσουμε γιατί τα έχουμε πληρώσει με ιδρώτα και αίμα όλα τα προηγούμενα χρόνια.
     Παρεμβάσεις έγιναν και από τα μέλη των σωματείων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
ΤΟ Δ.Σ