Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΛΑΡΙΣΑ Πλήθος συνταξιούχων βγήκαν και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, συνταξιούχοι από όλη τη Θεσσαλία ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα με τις διεκδικήσεις τους. 

Κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Πάτρα - Στο πλευρό τους ο Δήμαρχος Πατρέων (ΦΩΤΟ)



Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση των συνταξιούχων έγινε σήμερα στην Πάτρα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο πλαίσιο του δεκαήμερου δράσης που είχαν εξαγγείλει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για τον Οκτώβρη. 

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και στη συνέχεια πορεύθηκαν προς τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην πόλη με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής που έχει καταδικάσει τους απόμαχους της δουλειάς στη φτώχεια και την ανέχεια. 

Στο πλευρό των συνταξιούχων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους, μεταξύ άλλων επισήμανε: 

Τσακίζουν τις συντάξεις για να αυγαταίνουν τα «ματωμένα» πλεονάσματα




Θυσία στο βωμό των «ματωμένων» πλεονασμάτων πέφτουν οι συντάξεις, όπως και κάθε άλλη δαπάνη που συνδέεται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Προκαλώντας τους συνταξιούχους που στενάζουν από τις αλλεπάλληλες συντάξεις, το υπουργείο Εργασίας πανηγυρίζει γιατί ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ για το 2017 αναθεωρήθηκε, και πλέον το ετήσιο αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε δημοσιονομικό πλεόνασμα 188,5 εκατομμυρίων ευρώ, από αρχικά προϋπολογισμένο δημοσιονομικό έλλειμμα 756 εκατομμυρίων ευρώ.