Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10 π.μ. ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Στις 15 του Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι από όλη την χώρα κατεβήκαμε για μια ακόμη φορά σε πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας με τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές και της πρακτικές της κυβέρνησης. Την προσπάθεια της κυβέρνησης με  τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα να δημιουργήσει αυταπάτες. Καταδικάσαμε τις  τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, την νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600ευρώ.

Περισσότεροι οι συνταξιούχοι στα κοινωνικά παντοπωλεία





Φτώχεια και στη Γερμανία



Φτώχεια και στη Γερμανία






Περισσότεροι οι συνταξιούχοι στα κοινωνικά παντοπωλεία

Στο 1,5 εκατομμύριο υπολογίζονται οι άνθρωποι που επισκέπτονται στη Γερμανία τα 900 περίπου κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα. Από αυτούς σχεδόν το 1/4, δηλαδή 350.000 άνθρωποι, είναι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικών Παντοπωλείων Γερμανίας ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία και ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.