Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

«Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Είναι πληρωμένες με το αίμα μας»

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη σφαγή των επικουρικών συντάξεων (ΦΩΤΟ)

 

Από την παράσταση διαμαρτυρίας των συνταξιούχωνΑπό την παράσταση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων 

Με μαζική, μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη το μεσημέρι διαμήνυσαν οι συνταξιούχοι την απόφασή τους να παλέψουν ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Δεκάδες συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ και συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη σφαγή των συντάξεων και συνολικά στην αντιλαϊκή επίθεση που δυναμώνει: «Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα». Κάποιοι κρατούσαν στο χέρι τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Ταμείου τους και απαριθμούσαν τις απανωτές περικοπές, άλλοι μετρούσαν τα χρόνια που πέρασαν στη δουλειά και τις μειώσεις που συρρικνώνουν τη σύνταξή τους. «Μας έχουν πιει το μεδούλι», κατέληγαν όλοι. Οι πρόσφατες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη, επέφεραν μειώσεις περίπου σε 240.000 συνταξιούχους, ωστόσο δεν είναι οι πρώτες ούτε οι τελευταίες.

«Ο αγώνας μας δεν σταματά προ τετελεσμένων γεγονότων»


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μαζική διαμαρτυρία σήμερα για τη σφαγή στις επικουρικές

Στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Από παλιότερη διαμαρτυρία των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από παλιότερη διαμαρτυρία των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας
Με «παράσταση οργής και αγανάκτησης»,σήμερα, στις11.30 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, απαντούν οιΣυνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ στη σφαγή των επικουρικών συντάξεων και συνολικά στην επίθεση της κυβέρνησης που δυναμώνει.
Οπως αναφέρουν, η κυβέρνηση αρπάζει τα χρήματα που έχουν πληρώσει με τις εισφορές και τον ιδρώτα τους μια ζωή, για να έχουν αξιοπρεπή γεράματα. «Ο αγώνας μας δεν σταματά προ τετελεσμένων γεγονότων», διαμηνύουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και αναγγέλλουν ότι οι κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αντιασφαλιστική νομοθεσία θα έχουν διάρκεια και συνέχεια.
Υπενθυμίζεται ότι από τις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που επιβλήθηκαν σε δύο φάσεις (Αύγουστο και Σεπτέμβρη), ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων, στους οποίους έγιναν μειώσεις, εκτιμάται στα 240.000 άτομα, που αντιστοιχούν περίπου στο 20% των συνταξιούχων του ΕΤΕΑ (1,236 εκατ. συνταξιούχοι).