Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.


Τετάρτη 20 Ιούνη στις 10 το πρωί, στο χώρο έξω από το Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ»



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
   ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


Ύστερα από την κοινή σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων, για τα προβλήματα υγείας, που πραγματοποιήθηκε στις 07-06-2018, στην οποία συμμετείχαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης  και την ομόφωνη απόφαση για πραγματοποίηση κοινής αγωνιστικής κινητοποίησης, την Τετάρτη 20 Ιούνη στις 10 το πρωί, στο χώρο έξω από το Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ»,
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το δυναμικό τους παρόν σ’ αυτήν την κινητοποίηση.
Απαιτούμε:
·        Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία- ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Εξάλειψη της εμπορευματοποίησης με πολιτική πλήρους λειτουργίας όλων των βαθμίδων του τομέα Υγείας.
·        Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
·        Να καταργηθεί ο νόμος  4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

ΣΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Παναττική - πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 19 Ιούνη (SPOT) Στις 10 π.μ.




Με παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 π.μ., και πορεία στη Βουλή την Τρίτη 19 Ιούνη συνεχίζεται ο αγωνιστικός μαραθώνιος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων.

Στην κινητοποίηση καλεί και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αναφέρει:

«Ο μαραθώνιος αγωνιστικός μας δρόμος συνεχίζεται και εντείνεται με δεκάδες μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Συνεχίζουμε αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα. Στην Αθήνα πραγματοποιούμε νέα παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, ημέρα Τρίτη 19 Ιούνη 2018 και ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η ΣΕΑ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που σταθερά και αγωνιστικά δίνουν αυτήν τη μάχη και καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Καμία αύξηση συντάξεων, ξεκάθαρη δέσμευση για συνέχιση των μέτρων



Πηγή: Eurokinissi

«Χρειαζόμαστε σημαντικές μεταρρυθμίσεις» για να «συνεχίσουμε τη σταθεροποίηση» της οικονομίας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και αποκλείει αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ δηλώνει πως η κυβέρνησή του είναι πολύ καλή στην είσπραξη των φόρων και στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων.

Δηλώνει ευθέως πως η ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου δεν είναι το τέλος των μέτρων, ισχυριζόμενος ότι «το τέλος αυτής της φάσης θα ενισχύσει την ψυχή του λαού μας. Κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε τη σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας της και για αυτό χρειαζόμαστε σημαντικές μεταρρυθμίσεις». Πέρα από την ...ψυχική ενίσχυση ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει κάθε άλλη για το λαό, καθώς στο ερώτημα «θα αυξήσετε και πάλι τις συντάξεις;» απαντά ξεκάθαρα όχι, λέγοντας πως «η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση ήταν σκληρή. Σ’ αυτήν χρωστάμε τη δημοσιονομική εξυγίανση. Συνενώσαμε δεκάδες συνταξιοδοτικά ταμεία για πρώτη φορά -σημειωτέον- μετά τη δεκαετία του ’50. Δεν θα επιτρέψουμε καμία οπισθοδρόμηση σε αυτόν τον τομέα».