Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ


Να πάψουν οι συνταξιούχοι να πιστεύουν σε «σωτήρες» και να οργανώσουν τον αγώνα τους



Την κοροϊδία και την υποκρισία που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση και η ΝΔ απέναντι στους συνταξιούχους καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και καλεί σε αγώνα με τα άλλα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

«Οι συνταξιούχοι δεν παραιτούνται από κανένα απ’ τα δικαιώματά τους, που κατάργησαν όλες οι κυβερνήσεις. Πρέπει όμως και να πάψουν να πιστεύουν στα τάματα των “σωτήρων”, που, όταν κάθονται στους κυβερνητικούς θώκους, μετατρέπονται σε υποζύγια των δανειστών και νεκροθάφτες των λαϊκών δικαιωμάτων» υπογραμμίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Χιλιοειπωμένα ψέματα...


«Τρομολαγνικά σενάρια» και «σπέκουλα με τις συντάξεις» ανακάλυψε η Αυγή σε όσα γράφονται σχετικά με τις νέες περικοπές στις συντάξεις, μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ. Ωστόσο, η ίδια η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πως η νέα μείωση στις συντάξεις θα είναι κατά 0,75% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,4 δισ. ευρώ, και αυτό στο «καλό» σενάριο! Από αυτό το σημείο αρχίζει και το «μπαλαμούτι». Ξέρετε... οι μειώσεις δεν θα γίνουν το 2019, αλλά το 2020. Επίσης, η μεσοσταθμική περικοπή δεν θα είναι 14%, όπως υπολογίζει το κουαρτέτο, αλλά ...μόνο 4,5%, και το μαχαίρι θα πέσει «στοχευμένα», ενώ θα υπάρξουν και αντισταθμιστικά. Ολα τούτα, βέβαια, οι συνταξιούχοι τα έχουν ξανακούσει...

... και «στοχευμένη» πολιτική

 Για να δικαιολογήσουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τους έλεγαν ότι τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν για τη χρηματοδότηση του ΚΕΑ. Τα ίδια τους λένε και τώρα, που πάνε να κόψουν τις ήδη αποδιδόμενες κύριες συντάξεις. Οταν το περασμένο καλοκαίρι έκοψαν τις επικουρικές είπαν ότι έτσι «γλίτωσαν» τις κύριες. Τώρα θα κόψουν και τις κύριες συντάξεις, ενώ σειρά θα πάρει σίγουρα και η «προσωπική διαφορά», που διατηρείται ακόμα σε επικουρικές όπου το άθροισμα με τις κύριες δεν υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Οταν τον ίδιο καιρό ψήφισαν τον νόμο - λαιμητόμο 4387 που σφαγιάζει τις νέες συντάξεις, ισχυρίστηκαν ότι έτσι έσωσαν την «προσωπική διαφορά» στις παλιές συντάξεις. Τώρα σφάζουν και την «προσωπική διαφορά» και προκλητικά το ονομάζουν «στοχευμένη παρέμβαση». Πράγματι η πολιτική τους είναι πέρα για πέρα «στοχευμένη»: Αρπάζει το ψωμί από το στόμα του συνταξιούχου για να το δώσει στους κηφήνες αυτής της κοινωνίας, στην καπιταλιστική ανάπτυξη την οποία υπηρετεί με συνέπεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.