Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Κινητοποίηση των συνταξιούχων έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ (ΦΩΤΟ)

 
ΑΙΓΑΛΕΩ

Από την κινητοποίησηΑπό την κινητοποίηση

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 16 Μάρτη ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας.

Αρχικά οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Αιγάλεω και μετά με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΕ όπου και πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση. Το κεντρικό πανό ανέγραφε «Κάτω τα χέρια από παλιές και νέες συντάξεις. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ ατομικό εισόδημα. Οι “διαπραγματεύσεις σας” είναι πάντα σε βάρος του λαού», ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση». Επίσης, μεταξύ άλλων, απαίτησαν την πλήρη λειτουργία των ιατρείων του ΙΚΑ σε Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Αγία Βαρβάρα, την πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών κλπ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Λέανδρος Μάκκας, αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Νίκος Αυρηλιώνης, γγ της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΕΕΕ Αθήνας και ο Θοδωρής Κρέπαπας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι αφού κατήγγειλαν τις συνεχόμενες μειώσεις των συντάξεων, κάλεσαν σε οργάνωση της πάλης μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να δοθεί άμεση αποφασιστική απάντηση στη νέα επίθεση που προετοιμάζουν κυβέρνηση - ΣΕΒ - ΕΕ - ΔΝΤ, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ.