Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Επικουρικές συντάξεις: Επιστολές δικαιολόγησης σε συνταξιούχους για τις περικοπές


Του Βασίλη Αγγελόπουλου Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού δεν θα απαντάει στο πώς έγιναν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και με μία εβδομάδα καθυστέρηση, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αποστολή επιστολών από το υπουργείο Εργασίας, προς τους συνταξιούχους.

www.dikaiologitika.gr


Του Βασίλη Αγγελόπουλου

 Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού δεν θα απαντάει στο πώς έγιναν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και με μία εβδομάδα καθυστέρηση, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αποστολή επιστολών από το υπουργείο Εργασίας, προς τους συνταξιούχους.

Αντικειμενικός στόχος των επιστολών δεν θα είναι να γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο που έγινε ο επανυπολογισμός των συντάξεων, που οδήγησε περίπου 250.000 συνταξιούχους να υποστούν μειώσεις που έφτασαν και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις. Θα γίνει απλώς μια γενική αναφορά στο ότι η μείωση ήταν αναγκαία για να διασωθεί ο θεσμός της επικουρικής σύνταξης. Επίσης, θα τονίζεται το αρχικό ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι και τελικό που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν, μετά τις περικοπές που συντελέστηκαν. Όμως στην ουσία οι επιστολές απλώς θα περιγράφουν τις μειώσεις που έχουν ήδη γίνει και τις οποίες οι συνταξιούχοι έχουν διαπιστώσει. Δεν θα εξηγούν αναλυτικά τη μέθοδο που αξιοποιήθηκε, ούτε τον τρόπο που έγιναν οι μειώσεις. Άρα δεν θα λύσουν βασικές απορίες που έχουν χιλιάδες συνταξιούχοι που είδαν τις επικουρικές συντάξεις τους να μειώνονται ξανά…