Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Υπερασπίζεται προκλητικά τις περικοπές στις συντάξεις


Ομολογεί ότι οι μειώσεις στις επικουρικές έφτασαν και το 40%, αλλά επικαλείται γι' αυτό την «αναντιστοιχία» εισφορών - παροχών

Εκδηλη η αγανάκτηση των συνταξιούχων στην προχτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας
Εκδηλη η αγανάκτηση των συνταξιούχων στην προχτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας
«Αυτές τις συντάξεις αντέχει να δίνει τώρα η οικονομία...»! Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε να δικαιολογήσει τη νέα σφαγή στις επικουρικές συντάξεις και παρέπεμψε στην ανάπτυξη της οικονομίας στο μέλλον, μέσα από την οποία - όπως είπε - θα έχουμε αυξήσεις... Μιλώντας χτες σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο Γ. Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι υπήρξαν επικουρικές συντάξεις που κόπηκαν μέχρι 40%, γεγονός που πλέον το διαπίστωσαν ήδη στην τσέπη τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι περικοπές δεν θα είναι μεγάλες και σε κάθε περίπτωση δεν θα ξεπεράσουν το 10-12%.
Την ίδια στιγμή, όμως, κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης, ο υπουργός επιτέθηκε στα ασφαλιστικά δικαιώματα των συνταξιούχων, ισχυριζόμενος προκλητικά ότι οι περικοπές στις επικουρικές έγιναν σε αυτούς που οι συντάξεις τους δεν δικαιολογούνταν από τις εισφορές τους. Πρόκειται, βέβαια, για άλλη μια συκοφαντία της κυβέρνησης, που ψάχνει τρόπους για να ξεφύγει από τη δίκαιη αγανάκτηση των συνταξιούχων, όταν είναι γνωστό ότι οι μεγάλες περικοπές επιβλήθηκαν σε συνταξιούχους που είχαν την «ατυχία» να έχουν εργαστεί πολλά χρόνια με σχετικά υψηλούς μισθούς και αντίστοιχα υψηλές εισφορές.

Το ταμπούρι, ο Κουμπούρης και το …κουμπούρι! Ή Ο Κουμπούρης, το ταμπούρι και το …κουμπούρι Ή Ο Κουμπούρης και το …κουμπούρι



koumpouris1
«Το πρώτο μου μεροκάματο ήταν με ένσημο ανηλίκου το 1966. Τ’ ακούς Κατρούγκαλε!» φώναζε οργισμένος ο 66χρονος Παναγιώτης στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ στο υπουργείο Εργασίας στις 6.9.2016.

Και μετά το πρώτο μεροκάματο «κόλλησε» άλλα 10.799 ένσημα στη διάρκεια 38 χρόνων εργασίας. Ένσημα στο μέταλλο, βαριά και ανθυγιεινά. Όταν συνταξιοδοτήθηκε πήρε 2400 ευρώ συνολικά, απ’ την κύρια και επικουρική σύνταξη. Η επικουρική σύνταξη ξεκίνησε με 713 ευρώ και -απ’ τις προηγούμενες περικοπές- κατέληκε στα 262 ευρώ. Και στις 2.9.2016 ήρθε η νέα –και μάλλον όχι η τελευταία- περικοπή με 137 ευρώ. Δηλαδή απ’ την επικουρική σύνταξη έμειναν 125 ευρώ. Συνολικά οι περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές του κυρ-Παναγιώτη έφτασαν στα 1100 ευρώ. Δηλαδή απ’ τα 2.400 ευρώ του ‘μειναν 1300 ευρώ. «Αυτά τα πλήρωσα εγώ με αίμα και χρόνια ζωής. Και τώρα μου τ’ αρπάζουν με το έτσι θέλω. Που το βρήκαν γραμμένο αυτό;» έλεγε ο κυρ-Παναγιώτης και φούντωνε φωνάζοντας –μαζί με τους άλλους συνταξιούχους- το σύνθημα: «Δόστε πίσω όλα τα κλεμένα, με του λαού το αίμα είναι πληρωμένα»!

Από της εξορμήσεις και περιοδείες της Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) για το συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ

  Τετάρτη 7/9  από συγκέντρωση συνταξιούχων στο ΙΚΑ Αριστοτελους !

Με σύνθημα «φτάνει η κοροϊδία, δεν αντέχουμε άλλο» συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.
Οι συνταξιούχοι ζητούν, μεταξύ άλλων, αποκατάσταση όλων των συντάξεων, καθώς και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.


 
·        Πέμπτη 8/9, απο την περιοδεία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»