Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ - ΕΦΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Η κυβέρνηση να αποδώσει τώρα τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις στις συντάξειςΦωτό αρχείουΦωτό αρχείου

«Η θέση και η απαίτησή μας είναι: Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της, τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, εισφορά αλληλεγγύης κλπ. χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την υγεία στις κύριες συντάξεις και όχι στην μεταθανάτια ζωή!». Αυτό επισημαίνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας για το θέμα των παρακρατήσεων των κύριων και επικουρικών συντάξεων, εισφορά αλληλεγγύης κλπ., καλώντας τους συνταξιούχους της Λακωνίας σε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες και σε μαζική εγγραφή στο Σωματείο.

Το Συνταξιουχικό Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αφού μας σφάγιασαν τις συντάξεις μας, κύριες, επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου με τον νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) που μας αφαιρούν ακόμα τρίτες έως τέταρτες συντάξεις τον χρόνο.