Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Λοιπόν, έχουμε προσωπική διαφορά




Το γυμνό του Μοντιλιάνι πάει πάνω απο εκατόν πενήντα εκατομμύρια δολλάρια. Ο γυμνός συνταξιούχος του 2019, έργο Κατρούγκαλου δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πάει; Σ’ αυτό το χρηματιστήριο χρειάζεσαι ένα δισεκατομμύριο βολές Κατιούσας προς βολεμένους, για να ξεβολευτούν όσοι δανείζονται από το μέλλον αυτού του τόπου, ξεπουλώντας κι εκποιώντας το εργατικό και αγωνιστικό του δυναμικό παρελθόν.

Μπορεί να είναι χυδαία εύκολο, για μια κυβέρνηση αριστερομνημονιακή και τσιράκι των ευρωατλαντικών δανειστών, να καλεί(;) σε αυτοσυγκράτηση(!) Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς στην κόλαση της Γάζας και να μην κοκκινίζει ούτε ο πισινός της απ’ την τριβή στην καρέκλα της εξουσίας. Είναι όμως οριακά ακατόρθωτο να ζητήσει αυτοσυγκράτηση ως “παιδί” ο κύριος Αλέξης από τα εκατομμύρια συνταξιούχων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αλγόριθμο του θανάτου, που βαφτίστηκε προσωπική διαφορά.

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα


Από κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15 Μάη

Από κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15 Μάη

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν καθημερινά οι συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ενάντια στη νέα κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Στην Αθήνα, μετά τη δυναμική συγκέντρωση και πορεία της Τρίτης, το νέο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί την Παρασκευή 25 Μάη στο υπουργείο Υγείας ενώ στις υπόλοιπες πόλεις οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής:
  • Πέμπτη 17 Μάη στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγοράς και στον Πύργο, στις 10 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ.

  • Τρίτη 22 Μάη στην Καβάλα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων

Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.

Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.