Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΣΕΑ)



Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνταξιούχων


Oι συνταξιούχοι σταθερά εδώ και χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Υγείας.

Ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης τα προβλήματα αυτά πήραν τεράστιες αρνητικές, θανατηφόρες διαστάσεις. Όλο το διάστημα της κρίσης πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες κινητοποιήσεις από τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα γι’ αυτόν το σκοπό. Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων, με όλους σχεδόν τους υπουργούς Υγείας αλλά και τους πρωθυπουργούς, τόσο με τα υπομνήματά μας και όσο διά ζώσης, τους θέσαμε τα μεγάλα προβλήματα και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θέτοντας τα αιτήματα του συνταξιουχικού κόσμου για τη λύση τους.

Όμως τα αιτήματά μας αυτά από τις κυβερνήσεις έμπαιναν στη λογική του κόστους και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος, ως γιατρικό και προοπτική.

Από πολλούς που σήμερα παρουσιάζονται ως ευαίσθητοι και ανθρωπιστές στα ζητήματα αυτά τόσο εμείς, όσο το εργατικό κίνημα και οι αγώνες των υγειονομικών για δωρεάν δημόσια Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λοιδορούνταν.

Συντάξεις Απριλίου 2020




Την Τρίτη στις 24 Μαρτίου θα ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων για τους μη μισθωτούς ενώ λόγω μη συγχρωτισμού στα ATM των τραπεζών αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής για τους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα σηνεταη απόφαση θα εγκριθεί από το Διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ. 

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

-Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Μαρτίου

-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 24 Μαρτίου

-Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 24 Μαρτίου 

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 24 Μαρτίου

-Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Μαρτίου 

-Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Μαρτίο

-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου

-Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη 2 Απριλίου.