Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Όλοι στην πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα (VIDEO)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ




Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκέμβρη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - Δημοσίου - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ - Δικηγόρων.

Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος και κάλεσαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη καθώς ο αγώνας είναι κοινός.

Στη συνέντευξη Τύπου την κεντρική εισήγηση έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (δείτε επάνω το βίντεο).
Επίσης μίλησαν:

Σοκ για συνταξιούχους: Στα 35 ευρώ το ΕΚΑΣ και μόνο για συντάξεις έως 585 ευρώ!



Ισχυρό σοκ αναμένεται να υποστούν, σε μιάμιση εβδομάδα, περισσότεροι από 235.000 χαμηλοσυνταξιούχοι στους οποίους θα περικοπεί το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), καθώς μειώνεται μόλις στα 35 ευρώ τον μήνα και θα λαμβάνεται πλέον από όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 7.022 ευρώ, ήτοι λαμβάνουν συντάξεις έως 585 ευρώ.

Όπως προκύπτει άλλωστε από τον κρατικό προϋπολογισμό του νέου έτους, για το ΕΚΑΣ θα διατεθούν μόλις 82 εκατ. ευρώ, ήτοι μείωση της τάξης των 238 εκατ. ευρώ για το επίδομα το 2018 σε σχέση με το 2017.