Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Κλιμακώνουν τον αγώνα τους απαιτώντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (VIDEO)




Με σύνθημα «ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρουγκαλου, να καταργηθεί» κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ- ΝΑΤ- Π.Σ.Σ. Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί οργανώνεται μεγάλο συλλαλητήριο στο Άγαλμα όπου θα συμμετέχουν συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.

Ταυτόχρονα οργανώνουν την κάθοδό τους και στην Αθήνα στο μεγάλο πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης, ο Απόστολος Σαφούρης, πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, η Σμαρώ Ζαχαριάδου εκ μέρους του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Καζεπίδης από το Σύνδεσμο συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Μάγγος, εκ μέρους του Συλλόγου συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, συνεχίζουμε τον αγώνα!




Η επιστροφή ενός μέρους των οφειλόμενων αναδρομικών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με τη μορφή ενός εφάπαξ επιδόματος από 1 Ιούλη 2012 μέχρι το Δεκέμβρη του 2016, που δεν θα επηρεάζει τους εν ενεργεία μισθούς και συντάξεις, ούτε βέβαια και τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την αναπροσαρμογή τους σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Α΄85) (γνωστός ως νόμος Κατρούγκαλου) με τις αντίστοιχες επιπτώσεις σε μερίσματα και επικουρική σύνταξη και τη μη κατάργηση του αντισυνταγματικού μέτρου της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, φυσικά και δεν είναι ό,τι ορίζουν οι αποφάσεις του ΣτΕ. Ούτε βέβαια η «ψαλιδισμένη» επιστροφή αποτελεί εκπλήρωση «ηθικής υποχρέωσης», όπως την παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Η υποχρεωτικότητα της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων (άρθρο 95 του Συντάγματος, δυστυχώς) βαφτίζεται «ηθική υποχρέωση».

Τα ψέματα έχουν «κοντά ποδάρια». Ούτε η νομοθετική ρύθμιση του 2014 των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή του 50% με δόσεις σε μορφή επιδόματος ούτε και η πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (σε άσχετο νομοθέτημα) που επικαλούνταν το «σχίσιμο των μνημονίων» αποτελούν αλλαγή πολιτικής ούτε βέβαια και εναρμονισμό με την επιταγή του Συντάγματος να εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση τις δικαστικές αποφάσεις. Εάν δεν είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εν ενεργεία, αποστράτων και των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ενώσεων στους δρόμους, τίποτα δεν θα είχε κερδηθεί, ούτε και αυτό το «ξεροκόμματο» για δημιουργία εντυπώσεων. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα από ό,τι είναι.