Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Υπόμνημα προς τους Υπουργούς Εργασίας.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694


www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


Υπόμνημα προς τους Υπουργούς Εργασίας.

 1. Υπουργό εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
    κ. Έφη Αχτσιόγλου

2. Υφυπουργό, εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
    κ. Αναστ. Πετρόπουλο

Κυρία υπουργέ. 

Κύριε υφυπουργέ.       
                                                                                  
Δεν φθάνει που οι συνταξιούχοι της χώρας μας  έχουν  να αντιμετωπίσουν, τα δεινά από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία ορισμένα ΜΜΕ, μέρος του τύπου που με την αφορμή μιας ακόμη θετικής πρωτόδικης απόφασης βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν βούτυρο στο ψωμί τους και να οικονομήσουν και αυτοί από την δυστυχία μας.

Ονόμασαν την απόφαση ιστορική, εμφάνισαν τον συνάδελφο από την Θεσσαλονίκη ότι πήρε τα χρήματα, και καλούν δυόμιση  εκατομμύρια συνταξιούχους να τρέχουν για νέες αιτήσεις και αγωγές. Όλα αυτά την στιγμή που πολύ καλά γνωρίζουν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, ότι ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση και αυτή η απόφαση όπως και άλλες θετικές αποφάσεις ακολουθούν ένα μακροχρόνιο δικαστικό δρόμο που στο τέλος οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν τις εφαρμόζουν. Αυτό έχει γίνει με την απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου Επικρατείας) του Ιούλη του 2015 που η κυβέρνηση δεν την έχει εφαρμόσει.   

Η ΣΕΑ των συνταξιουχικών μας  οργανώσεων διεκδικεί όσα μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις,  τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, την υγεία, τα δώρα μας, τα πάντα. Είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας, δεν μας χαρίστηκαν δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση σε κανένα τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Είμαστε σε ένα μαραθώνιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου για όλα τα παραπάνω αλλά και  να καταργηθεί ό νόμος 4387/16, που έρχεται να μας ισοπεδώσει.  Διεκδικούμε τα πάντα δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει της αποφάσεις του ΣτΕ του Ιούλη του 2015 και να αποδώσει σε όλους του συνταξιούχους τα δώρα τους και τις διαφορές που προκύπτουν στις συντάξεις. 

Επίσης σας καλούμε άμεσα, με παρέμβασή σας να σταματήσετε  το αίσχος της εκμετάλλευσης των συνταξιούχων με αφορμή την έκδοση δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη, όπως με την  επιστροφή των παρακρατηθέντων από την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης από τις επικουρικές, και να αποδώσετε αυτά που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς να προσφεύγουν σε αιτήσεις, δικαστικές αγωγές και προαπαιτούμενα με πολιτική απόφαση.     




Το 40% παίρνει σύνταξη κάτω από 600 ευρώ μεικτά


Από την παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 4 Οκτώβρη 2018

Από την παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 4 Οκτώβρη 2018

Στη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων της χώρας μας επιβεβαιώνουν και τα τελευταία στοιχεία για το ύψος των συντάξεων που αναρτήθηκαν στο σύστημα «Ήλιος», για τους μήνες Ιούνη και Ιούλη 2018.

Σύμφωνα με αυτά, τον Ιούλη του 2018, 985.843 συνταξιούχοι, το 38,37% του συνόλου, είχαν μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις κάτω από 600 ευρώ μεικτά.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων, 127.557 συνταξιούχοι (ή δικαιούχοι σύνταξης), λαμβάνουν εισόδημα από συντάξεις μέχρι 300 ευρώ μεικτά, 243.010 συνταξιούχοι έχουν εισόδημα από 301 έως 400 ευρώ, 315.148 συνταξιούχοι από 401 έως 500 ευρώ και 300.128 συνταξιούχοι λαμβάνουν εισόδημα από 501 έως 600 ευρώ μεικτά.