Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Προϋπολογισμός - σφαγείο και για τις συντάξεις

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2017
Προϋπολογισμός - σφαγείο και για τις συντάξεις
Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ θα χάσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι τον επόμενο χρόνο, από μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών
Από τη μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων την περασμένη Δευτέρα, στην Αθήνα
Από τη μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων την περασμένη Δευτέρα, στην Αθήνα
Το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2017, που δημοσιοποιήθηκε αυτήν τη βδομάδα, επιβεβαιώνει ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα ασφαλισμένων και συνταξιούχων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και τον επόμενο χρόνο. Αποδεικνύεται, επίσης, περίτρανα ότι ο νόμος 4387 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάη, όχι μόνο δεν είναι το τέλος των περικοπών στις συντάξεις, αλλά πυροδοτεί έναν νέο μακροχρόνιο κύκλο μειώσεων, τόσο στους νυν, όσο και στους μελλοντικούς συνταξιούχους.
Ταυτόχρονα, καταρρίπτεται η κυβερνητική προπαγάνδα ότι με τον νόμο αυτό αποκαθίσταται δήθεν η «δικαιοσύνη», η «ισονομία» και η «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος. Το ύψος των περικοπών σε βάρος των συνταξιούχων, αλλά και των ασφαλισμένων για το 2017, προϋπολογίζεται από την ίδια την κυβέρνηση στο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, οι «δημοσιονομικές παρεμβάσεις» που θα γίνουν στο πλαίσιο εφαρμογής του 3ου μνημονίου και μόνο στον τομέα της Ασφάλισης, θα στοιχίσουν στα λαϊκά στρώματα το ποσό των 1,547 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση της φορολογίας και μεγέθυνση του ΑΕΠ. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι η ανάπτυξη που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, έχει ως βασική προϋπόθεση τη συντριβή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και δεν αναιρεί ούτε τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων. Η ανάπτυξη, δηλαδή, που σχεδιάζει και φιλοδοξεί να επιτύχει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο έτος, όχι μόνο δεν βελτιώνει τη θέση των συνταξιούχων, αλλά οι περικοπές στις συντάξεις, στην Υγεία και την Πρόνοια είναι από εκείνες που θα την τροφοδοτήσουν.
Χαμένοι από παντού