Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Πρώτα οι δικές μας ανάγκες - Κλιμακώνουμε την πάλη μας χωρίς αναμονές (VIDEO - ΦΩΤΟ)


22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ - ΕΤΜ


Ξεκίνησαν την Πέμπτη 18 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 19 Οκτώβρη οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΜ στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

«Πρώτα οι δικές μας ανάγκες. Κλιμακώνουμε την πάλη μας χωρίς αναμονές. Να καταργηθεί ο νόμος "Κατρούγκαλου" (4387/2016)», αναγράφει το κεντρικό πανό του Συνεδρίου, δίνοντας το στίγμα των αγωνιστικών διεκδικήσεων και δράσεων της Ομοσπονδίας, ενώ προβλήθηκε dvd με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων.

Στο συνέδριο παραβρίσκονται απευθύνοντας και χαιρετισμούς,  εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος (δείτε βίντεο ΕΔΩ), ο Βαλεντίν Πάτσο, αντιπρόεδρος της ΠΣΟ (δείτε βίντεο ΕΔΩ), ο Κιμ Μπόιξ γγ της Παγκόσμιας Συνταξιουχικής Ομοσπονδίας (δείτε βίντεο ΕΔΩ) από την Ισπανία, ο Κώστας Σκαρπάρης, εκ μέρους των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κύπρου (δείτε βίντεο ΕΔΩ), καθώς και εκπρόσωποι των Οργανώσεων που συμμετέχουν στις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Επίσης παραβρίσκεται και ο Ηλίας Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής.

Την εισήγηση της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΜ παρουσίασε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της απερχόμενης Διοίκησης, ο οποίος σημείωσε ότι στις διαδικασίες των αρχαιρεσιών στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ομοσπονδίας ψήφισαν στα σωματεία 3.667 περισσότεροι συνταξιούχοι, γεγονός που μεταφράζεται ότι η Ομοσπονδία θα εκλέξει 22 από 18 αντιπροσώπους που είχε, στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ.