Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Χωρίς όρια η απάτη των εξαγγελιών Τσίπρα για το Ασφαλιστικό των επιστημόνων



Από τις κινητοποιήσεις των μισθωτών τεχνικών και αυτοαπασχολούμενων ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης
Από τις κινητοποιήσεις των μισθωτών τεχνικών και αυτοαπασχολούμενων ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης
Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να προκαλεί τη νοημοσύνη των αυτοαπασχολούμενων και των μισθωτών - αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών επιστημόνων. 
Αυτήν τη φορά, με τις πρόσφατες πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ, όπου ανακοίνωσε, για μια ακόμα φορά, πως προχωρά, τάχα, σε «ελαφρύνσεις» στις αβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές.


Πρόκειται πραγματικά για πρόκληση από πλευράς της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση για τις τάχα μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών έρχεται σχεδόν 2 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου - «λαιμητόμου» Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό και ενώ δεν έχει καν ολοκληρωθεί η εφαρμογή του συνόλου των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων. Στην πραγματικότητα, κόντρα στις προπαγανδιστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι επιστήμονες όχι απλά δεν θα δουν τις γενναίες μειώσεις που ακούν, αλλά, ορισμένες κατηγορίες θα δουν ακόμα και αυξήσεις την επόμενη χρονιά.

Ενα παράδειγμα μπορεί να δείξει τον χαρακτήρα πρόκλησης που έχουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες. Οι ρυθμίσεις για ένα μέσο εισόδημα διατηρούν σταθερή την επιβάρυνση για το 2019, ενώ το ασφαλιστικό χαράτσι εκτοξεύεται μετά το 2020. Ενδεικτικά για έναν αυτοαπασχολούμενο μηχανικό, που για χάρη του παραδείγματός μας διατηρεί κάθε χρονιά το καθαρό του εισόδημα σταθερά στα 14.000 ευρώ, το χαράτσι του Ασφαλιστικού διαμορφώνεται: Το 2017 κοντά στα 2.950 ευρώ, το 2018 κοντά στα 3.015 ευρώ, το 2019 κοντά στα 3.360 ευρώ και το 2021 σε πάνω από 4.400 ευρώ.