Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Με κάτω από 9.500 ευρώ ετησίως ζουν τουλάχιστον ένας στους δυο μισθωτούς και συνταξιούχους στην Ελλάδα

Με ποιον τρόπο θέλει το ΔΝΤ να «τιμωρήσει» 55% των Ελλήνων, που ζουν με 9.500 τον χρόνο

Με ποιον τρόπο θέλει το ΔΝΤ να «τιμωρήσει» 55% των Ελλήνων, που ζουν με 9.500 τον χρόνο - Κεντρική Εικόνα
Με κάτω από 9.500 ευρώ ετησίως ζουν τουλάχιστον ένας στους δυο μισθωτούς και συνταξιούχους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις. Ειδικότερα, όπως προκύπτει απ΄ την επεξεργασία τους, σχεδόν έξι στους δέκα μισθωτούς και συνταξιούχους δήλωσαν στην εφορία εισόδημα χαμηλότερο από το αφορολόγητο όριο των 9.500 ευρώ, που ίσχυε πέρυσι. 
Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε σύνολο 5,4 εκατομμυρίων φορολογουμένων με εισόδημα από μισθό ή σύνταξη, 3.020.000 δήλωσαν λιγότερα από 9.500 ευρώ και συνολικά 16,750 δισ. ευρώ ή σε μέσα επίπεδα 5.546 ευρώ ο καθένας.
Αυτό το σύνολο των 3.020.000 φορολογουμένων είναι που έχει μπει στο... στόχαστρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ζητεί επίμονα τη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» μέσω της συρρίκνωσης του αφορολόγητου.

Συγκέντρωση των συνταξιούχων στο ΙΚΑ για τις μειώσεις στις συντάξεις

ΚΑΒΑΛΑ

Συγκέντρωση των συνταξιούχων στο ΙΚΑ για τις μειώσεις στις συντάξεις

 
 
Συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοέμβρη έξω από το ΙΚΑ Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχιζόμενες περικοπές στις συντάξεις τους και τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της ζωής τους.

Κατήγγειλαν πως εφαρμόζονται σε βάρος του μέτρα, τώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ παλαιότερα. Στην πρόσκληση της ΣΕΑΣ ανταποκρίθηκαν δεκάδες συνταξιούχοι του νομού, που με συνθήματα, πικέτες και πανό εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, κάνοντας συγχρόνως καθαρό ότι δε θα σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθούν.

Επίσης, οι συνταξιούχοι έκαψαν τις επαίσχυντες επιστολές που έστειλε ο πρώην υπ. Εργασίας Κατρούγκαλος και έδωσαν ραντεβού στις επόμενες κινητοποιήσεις με πρώτη την απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

.902.gr