Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν έχουν τέλος τα χαράτσια για τους συνταξιούχους


Μετά τις περικοπές στις επικουρικές που συνεχίζονται, έρχεται τώρα και η παρακράτηση των αναδρομικών


Το γνωστό και ξεφτισμένο τροπάρι ότι οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις «έγιναν δίκαια», επειδή δεν επιβλήθηκαν «οριζόντιες μειώσεις», επανέλαβε χτες (ΑΝΤ1) ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, για να προσθέσει πως οι μειώσεις αφορούν μόνο το 10% των συνταξιούχων, ενώ η αλήθεια είναι πως αφορούν τουλάχιστον το 20% όσων λαμβάνουν επικουρική σύνταξη, πολλοί από τους οποίους είδαν μειώσεις από 30% έως και 50%.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως αν έχουν κοπεί συντάξεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής υπολείπεται των 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 ευρώ καθαρά), τότε είναι λάθος που «θα διορθωθεί». Σημειώνεται ότι το ΕΤΕΑ προχώρησε στις μειώσεις χωρίς να ενημερώσει για τον τρόπο που επιβλήθηκε στον καθένα η συγκεκριμένη περικοπή, πράγμα που δεσμεύτηκε να κάνει κατόπιν εορτής και μετά την κατακραυγή που ξέσπασε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γολγοθάς των συνταξιούχων δεν σταματά εδώ, καθώς με την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων στις 4 Οκτώβρη, μειώσεις αναμένεται να δουν άλλες 25.000 περίπου συνταξιούχοι, προερχόμενοι από διάφορα ταμεία, ενώ με τις πληρωμές του Νοέμβρη θα γίνουν περικοπές και σε ορισμένες ακόμα κατηγορίες επικουρικών.