Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Σκοτώνουν τους Βέλγους όταν γεράσουν – Υπέρ της διακοπής δωρεάν περίθαλψης μετά τα 85 έτη τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες


21-03-2019

Είσαι 85 και θέλεις κι έχεις και την απαίτηση να ζήσεις παραπάνω;

Δεν είναι μυστικό πως οι έρευνες κοινής γνώμης, όχι μόνο οι πολιτικές, αλλά και άλλες πάνω σε μια σειρά κοινωνικά θέματα, χρησιμοποιούνται συχνά, αν όχι τις περισσότερες φορές για τη διαμόρφωση κλίματος, παρά για την καταγραφή των απόψεων της στιγμής για κάποιο ζήτημα.

Στο Βέλγιο λοιπόν, στα πλαίσια της συλλογής ιδεών για την περικοπή δαπανών του συστήματος υγείας και ασφάλισης καλλιεργείται ένα κλίμα κυριολεκτικά ανθρωποφαγίας σε βάρος των ηλικιωμένων, με έρευνες των οποίων η στόχευση είναι πολύ συγκεκριμένη. Σύμφωνα λοιπόν με σειρά μελετών διαφόρων ιδρυμάτων στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής ασάφάλισης, 40% των Βέλγων εμφανίζονται έτοιμοι κυριολεκτικά να θυσιάσουν τους παππούδες τους, τασσόμενοι υπέρ της άποψης (η οποία προφανώς και τους υποβλήθηκε σε σχετικό ερωτηματολόγιο) μετά τα 85 έτη να μην καλύπτονται πια ακριβές θεραπείες που επεκτείνουν τη ζωή τους.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Απρίλη



Φωτό αρχείου

Η καταβολή των συντάξεων Απρίλη 2019 θα ξεκινήσει την Πέμπτη 28 Μάρτη 2019 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Απρίλη 2019.

Συγκεκριμένα η καταβολή των συντάξεων ανά Ταμείο θα γίνει ως εξής:
  • Δημόσιο, το ΙΚΑ και ΝΑΤ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μάρτη 2019.
  • ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 1 Απρίλη 2019.
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μάρτη 2019.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μάρτη 2019.
  • Tο ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη 2 Απρίλη 2019.