Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ


Να μην τρέξει κανένας συνταξιούχος σε δικηγορικά γραφεία για αγωγές - Θα πιέσουμε και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να δοθεί πολιτική λύση (VIDEO)

 



Είναι καθαρό ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής για το ζήτημα των αναδρομικών των συνταξιούχων σε εκπομπή της ΕΡΤ 1.

Για τα 10 χρόνια περικοπών που έχουν γίνει (2010 - 2020), συνέχισε, οι συνταξιούχοι έχουν τραβήξει τα πάνδεινα, έχουν υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές στις κύριες, στις επικουρικές συντάξεις και στα δώρα τους. Από τα 80 δισ. ευρώ συνολικά που μας έχουν κόψει, έρχονται τώρα να μας αποδώσουν σχεδόν 4 δισ. ευρώ και μάλιστα ούτε αυτά αποδίδονται, γεγονός που είναι απαράδεκτο.

Οι συνταξιούχοι δεν θεωρούμε τα κλεμμένα «περασμένα - ξεχασμένα», θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΟΣΕ ΟΑΕΕΕΛΤΑΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠΕΣΤΑΜΕΔΕ  
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

Αθήνα 30 Ιούλη 2020




ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ


Κύριοι της κυβέρνησης και προσωπικά εσείς Κύριε Πρωθυπουργέ 12 μήνες στη κυβέρνηση κοροϊδεύετε τους συνταξιούχους:

* με τις δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις τους, που αποτελούν απλά διόρθωση μιας μεγάλης απάτης σε βάρος τους.

* με την απόδοση των αναδρομικών των παράνομων περικοπών των επικουρικών συντάξεων σε όσους υπέστησαν τέτοιες, μόνο από τον Νοέμβρη του 2019, ενώ δικαιούνται για τρία χρόνια. Δηλαδή τους επιστρέφετε τα δικά τους χρήματα κι αυτά λειψά.

* με τον δήθεν σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων για την απόδοση των αναδρομικών όλων των περικοπών που υπέστησαν οι συντάξεις για το ενδεκάμηνο 6/2015-5/2016.

Δυόμισι εκατομμύρια συνταξιούχοι περίμεναν να υλοποιήσετε την δέσμευση, που είχατε αναλάβει δημόσια στις συναντήσεις που είχαν οι αρμόδιοι υπουργοί με την αντιπροσωπεία των οργανώσεων των συνταξιούχων. Με την κατάθεση της τροπολογίας στη βουλή αυτοδιαψευστήκατε ανοιχτά, μπροστά στα μάτια όλων των συναδέλφων μας.