Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής



Την αλχημεία της κυβέρνησης με τη διάταξη που ψήφισε και με βάση την οποία θα αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Καλεί τους συνταξιούχους να μην πέσουν στην παγίδα της προπαγάνδας της κυβέρνησης και να κλιμακώσουν τους αγώνες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Η αυτοαποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης δεν άργησε καθόλου. Την ίδια στιγμή που σηκώνει κουρνιαχτό για τη δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει το νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε πριν δύο μέρες να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση προς τους ελεγκτές εκπροσώπους των δανειστών, την ΕΕ.

Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική της, συνεχίζοντας το μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς». 

902gr